En gammal goding

På begäran kommer här en favorit i repris. Den här skrev jag efter sommarsemestern när jag och maken just kommit hem från Gotland.

Proppus Mättus Korpulentis


Några exemplar av den vanligt förekommande arten Proppus mättus korpulentis kan man nu finna på södra Gotland. På svenska kallas arten Blek fetknopp och förekommer vanligen på stränder, på konditorier och även i delikatessaffärer. Arten kännetecknas av att den inte kan förmås att sluta äta. Den äter allt den kommer över och slutar inte förrän faten är tomma, hur proppmätt den än är, därav namnet. Hanarna konsumerar dessutom en hel del öl, medan honorna oftast föredrar vin och cider. Lokala varianter kan förekomma.

Vid vackert väder samlas otalig exemplar på stränderna där de förtär bullar och kaffe i stora mängder. När det regnar förskansar sig exemplar av båda könen gärna på fik och där sätter de i sig allt från ciabatta med salami och brieost till äppelkaka med vaniljsås. Allt i mycket stora mängder. Lätet kännetecknas av ett allmänt gnällande över väder, skatter, jobbet men också över det tilltagande midjemåttet. Det är antagligen det ständigt växande midjemåttet som gett arten tillnamnet korpulentis.

Vissa exemplar hyser en - oftast fåfäng - förhoppning om att inträda i en sorts förpuppningsstadium, helst på gotlandsbåten hem, och förvandlas till den smidiga, vältränade varianten motionaris dieticus. Därför inhandlas stora mängder träningskläder, joggingskor samt årskort på närliggande gym så här års. Men för de flesta exemplaren av arten kommer motionerandet antagligen inskränka sig till att betrakta de olympiska spelen på TV.

Ha det bra alla!

Kommentarer
Postat av: Annica

HAHA :D

2008-11-12 @ 20:25:19
URL: http://www.nogg.se/bliip
Postat av: Timmy

Ja vad ska man säga jag fick mig ett gott skratt ännu en gång :-)

2008-11-17 @ 23:43:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0