Dags att bestämma mig!

Alltså jag bara måste sluta vela! Jag är nog Sveriges allra veligaste människa. Jag kan verkligen aldrig bestämma mig för någonting. Inte ens vad jag vill ha till lunch eller vilken pizza jag ska ha. Det enda som funkar på mig är buffé och då vräker jag två tallrikar fulla med allt som finns, och blir tvungen att lämna hälften.
Nä, nu ska jag sluta! Eller kanske inte sluta helt, det kanske är bättre att trappa ner, eller? Om det inte är bättre att bara helt enkelt bestämma sig för att bestämma saker på en gång och så får det bli som det blir? Eller det kanske kan bli heltokigt?

Som till exempel när jag skulle boka boende i Haparanda. Sonen ska börja plugga där i höst, och maken och jag tänkte hoppa med honom på flyget och hjälpa honom att installera sig. Men det tog verkligen hur lång tid som helst för mig att bestämma vilket flyg vi skulle välja. Sen lyckades jag till slut bestämma mig för var vi skulle bo, men då hade de fullt! Åh nej, tillbaka på ruta ett!

Jag mailade stadshotellet och där fanns det rum lediga, men precis samtidigt fick jag svar från det första stället, och då hade de ett rum ledigt som kostade prick lika mycket som hotellet. Ångest!
Jag klarar verkligen inte sånt! Sen bestämde jag mig i alla fall för hotellet, men nu går jag runt och ångrar mig lite.

Sen håller jag på och velar om vilka tävlingar jag ska anmäla mig och Hampus till. På ett sätt skulle det nog vara bra för oss att ha ett datum på lydnadsprovet. Men ju mer jag läser om det desto mer tveksam blir jag. I Memeas bok om lydnad står det att det tar ett år att lära en hund gå fot. Så bra är vi nog inte än. Så det kanske är bättre att vänta. Eller så är det bra träning....Eller också...

Fattar ni hur jobbigt det är att vara jag!
Nä nu slutar jag för idag! Eller ska jag skriva lite till?

Happy wednesday!

Förresten, jag fyller år i morgon, kul va!

Ulltuss!
Ja, så här ser hon ut den lilla ulltussen Sessi. Ser hon oskyldig och rar ut? Det är en illusion, hon funderar bara på nästa bus, och om det finns något ställe hon har missat att bajsa på!

Rådjursförföljd

Just nu är jag och hundarna förföljda av ett rådjur. Det är en ung bock som smyger på oss i buskarna var vi än går. På nätterna står han i trädgården och väntar på att rosknopparna ska bli lite, lite större innan de smakar som allra bäst. Hampus har utsett sig själv till rådjursjägare och sticker som ett spjut så fort han ser eller hör rådjuret. Efter någon minut kommer han tillbaka, lägger öronen tillbaka medan han får en utskällning av matte och går sen glatt och stolt vidare. I koppel hädanefter...

Sessi är nu tre månader och sötare än sötast. Gosig som bara den. Vi klippte klorna i morse, men det gillade hon inte. Hon tuggade och tuggade på min tumme medan dottern klippte.

"Klipp för helskotta inte för långt för då har jag ingen tumme kvar!" gnällde jag, men det gick bra.

Hampus går med häftmassa i öronen just nu som förberedelse till utställningen den 18. Alla tycker han ser dum ut, men Sessi är överlycklig och ligger och tuggar på häftmassan hela tiden. Hoppas den inte är farlig...
Sommarlov

Fick lite dåligt samvete när jag kollade runt lite i andras bloggar. Jag har skyllt på värmen i några dagar nu och levt ett väldigt behagligt liv med hundar som mest sprungit runt och haft sommarlov i trädgården. Hösten känns ju avlägsen nu, men jag vet att den kommer, och då ska Hampus fixa lydnadsettan, så det är bara att pallra sig ut och träna. Faktiskt tyckte han att det var riktigt kul att få göra något vettigt. Han var jätteduktig fast vi fick hålla oss i skuggan för att stå ut. Sen lekte vi "upp-på-stenar" leken. Den var rolig. Hampus hoppade själv upp på stenar och balanserade på trädstockar på vägen hem, bara för att det är så roligt. Nu är han ju ett år och får börja hoppa lite mer, det tycker han är jätteskoj.

Att åka buss till veterinären gick bra men var lite läskigt. Det var bara en hållplats, så Sessi hann inte med att bli åksjuk. Att ta spruta gick hur bra som helst, ingen av hundarna så mycket som ryckte till ens en gång. Sen träffade vi en av sonens fd flickvänner som gjorde praktik där. Kul! Hon tyckte Sessi hade blivit stor, och det har hon verkligen också.

Var och shoppade med kompisen specialpedagogen i Kista centrum. Där var det rörigt och stökigt. Smart drag av affärerna att ha sommarrean när alla just fått sina skattepengar. Halterneck är grejen i år tycker jag. Det är verkligen snyggt, men kräver en bra behå. Den hittade jag på Lindex för 79 kronor. Men aldrig mer kommer jag äta på foodcourten där. För andra gången blev jag magsjuk efter det.

Happy thursday!

RSS 2.0