Striden går vidare...

Vem har finaste hunden?
Dottern lever ju fortfarande i illusionen att det är hon, och igår fick hon ett massivt medhåll av domaren Jahn Stääv på den inofficiella utställningen i Sollentuna som arrangerades av Cavalier-sällskapet. Massor av valpar under året hade samlats tillsammans med sina nervösa hussar och mattar, för att borstas, kammas och visa upp sina vackraste sidor för domaren. Han var verkligen trevlig, förklarade tålmodigt för alla utställningsovana hundägare vad han ville att de skulle göra, och sa vänliga saker om alla hundarna, och berättade klart och tydligt för ägarna vad som avgjorde att den en hunden vann över den andra.

Oj, vad pirrigt det var. Vi fick vänta länge på vår tur, och under tiden hann dottern få panik både en och två gånger när hon fick syn på alla fina sheltisar.
"Titta vad snygg den är! Ska vi tävla mot den där?!"
"Lugn, bara, Sessi är jättefin," försökte jag lugna henne, men det var ju inte utan att man undrade lite ibland.Till slut var det ändå dags att gå in i ringen. Sessi var jätteduktig och sprang så vackert att domaren blev helt betagen. Vips hade han utsett henne till bästa tik!

Det var bara en hanhund med, och när de tävlade tillsammans såg man att domaren inte kastade många blickar på hannen. Han hade bara ögon för Sessi! Vips, hade hon blivit Bäst i rasen.Madicken och Lisabeth var där. De tyckte det var jättekul att titta på alla hundarna. Madicken och hennes pappa, min bror, var tvungna att sticka alldeles innan Big-finalen, men Lisabeth vägrade röra sig ur fläcken.
"Nej!" sa hon och såg strängt på sin pappa.
"Hon får gärna stanna här med oss," sa jag. Det gjorde hon.

Så var det då dags att tävla om Bäst i gruppen. Det blev en riktig nära-döden-upplevelse för Sessi när hon fick för sig att Welsh Corgin bakom henne tänkte äta upp henne. Hon kastade sig framåt, men där stod en gigantisk belgisk vallhund. Hon visade inte upp sig särskilt snyggt, men slutade ändå på andra plats.

Dottern och jag svävade på små moln! Tänk att det kan vara så roligt att vinna! Ja, vi vet att det bara var en inofficiell utställning med 10 deltagande sheltisar. Men ändå!

Om två veckor fortsätter striden i Eskilstuna. Då ska båda hundarna vara med på rasklubbens utställning och tävla mot 180 sheltisar. Det blir värre det, men eftersom vi har enats om att vi har de två finaste hundarna i världen, så borde det inte vara några svårigheter.Den här snyggingen går ju inte heller av för hackor!

Happy sunday!

Kommentarer
Postat av: Marketta

En liten rättelse är nog på sin plats här ;-). Ni får ta hand om femte och sjätte plats för världens 4 vackraste hundar finns här :-).

2010-02-17 @ 20:57:02
URL: http://colliekompisarna.bloggplatsen.se
Postat av: Ewa

Vov!!

Vilken snygg hund, det har Nike och Fanta insett för längesen!

Grattis Frida.

2010-02-18 @ 12:24:36
Postat av: Ewa

Vov!!

Vilken snygg hund, det har Nike och Fanta insett för längesen!

Grattis Frida.

2010-02-18 @ 12:24:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0