Utbrott klass 1A

Blev galen idag. Bröt mot min egen regel om skrikförbud på mina hundar. Valpen sprang och gömde sig men unghunden hade ingenstans att ta vägen. Nu ligger båda och sover, antagligen utmattade av chocken.

Det började med en promenad i hällande regn, jag kom hem med två lerhögar till hundar. Den store fick vänta i trädgården medan jag duschade av den lilla i badkaret. Så långt var allt frid och fröjd. Sen var det dags att ta in Hampus. Han blev så överlycklig över att inte längre vara utesluten ur flocken i ösregnet att han kastade sig in genom dörren och lämnade leriga tassavtryck i hela huset, fast jag stod och hojtade "ligg" och "sitt" och "stanna". Till slut fick jag tag i honom och lyfte upp smutsgrisen och bar honom till badkaret. Medan jag justerade duschmunstycket passade han på att hoppa ut ur badkaret och springa runt lite till. Tydligen fanns det fortfarande några rena ställen kvar i huset som han måste smutsa ner. Jag röt åt Hampus, vilket bara ledde till att han fick panik och försökte komma så långt  bort från mig som möjligt. Till slut fick jag i alla fall fatt på honom, igen, och bar honom till badkaret, igen, och satte på duschen så fort jag kunde för att han inte skulle hinna hoppa ur, igen. Det var bara det att jag höll duschen åt fel håll, så i stället för att få en duschad hund, lyckades jag duscha ner hela mig och halva badrummet.

Det var då utbrottet eskalerade till klass 1A. Innan dess hade jag bara varit våldsamt irriterad.

Nåja, nu börjar solen bryta fram. Nästa promenad ska de inte få smutsa ner sig så hysteriskt. Funderar allvarligt på att köpa regnkläder och gummistövlar till mina vovvar. Som Paris Hilton! Eller skaffa nakenhundar i stället.

Happy tuesday!

Kommentarer
Postat av: Millie

Vilken pärs. Både för dig och Hampus. Så när jag läser din blogg sänder jag allt en liten tacksam tanke till slumpen som gjorde att jag valde en liten hund med kort, kort päls. Bara att damma av, liksom. Fast dottern är ju inställd på en stor hund med maaassa päls så jag får nog så jag tiger... Tja, vad har man dammsugare och mopp till. Och det blir ju hennes jobb. :-)Ha det riktigt bra!

Kram

Millie

2009-06-11 @ 10:06:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0